Duurzaamheid

Initiatieven voor duurzame ontwikkeling.

Met Ten Weyngaert willen we ons steentje bijdragen aan een duurzame wereld. We bieden plek aan verschillende initiatieven en gaan samen op zoek naar de GROEN-BLAUW aanpak voor Vorst .https://groenblauw.brussels/

Repair Café

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? 
In het Repair Café blazen vrijwillige knutselaars samen met u nieuw leven in uw verloren gewaande voorwerpen. Interesse om mee te helpen? Contacteer 0478/38.91.97.   Repair Café – Weggooien? Mooi niet! (repaircafe.org)

Repair Café Vorst, GC Ten Weyngaert, Bondgenotenstraat 54 – elke eerste zondag van de maand: vanaf 14u tot 16u mogen spullen binnengebracht worden. 

Plantenbibliotheek

Wil je een plantje adopteren of ruilen? Kom eens snuisteren in onze plantenkast. Je vindt er zeker iets naar jouw zin!

La Vivrière

Consumenten (uit de stad) bestellen via een website voeding bij boeren in de buurt van de stad. Zij komen die leveren op regelmatige tijdstippen in een centrum, café of leegstaand pand. De consumenten komen op die manier direct in contact met de landbouwers en de afstand tussen de boerderij en de consument is minimaal, de producten zijn diervriendelijk en zo biologisch mogelijk! Er worden alleen groenten en fruit van het seizoen geleverd. 
www.la-vivriere.be 

Ook in Vorst zijn een aantal mensen met dit initiatief begonnen. Ten Weyngaert wil hen hierin graag ondersteunen.