Initiatieven Duurzame Ontwikkeling

biopaketten van den diepen boomgaerd

REPAIRCAFE

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Weggooien? Mooi niet!  In het Repaircafé blazen vrijwillige knutselaars samen met u nieuw leven in uw verloren gewaande voorwerpen. Interesse om mee te helpen?  Contacteer 0478/38.91.97.   www.repaircafe.be

 

Repair Café Vorst, Ten Weyngaert, Bondgenotenstraat 54 – elke eerste zondag van de maand:

vanaf 14u-  tot 16u mogen spullen binnengebracht worden.

FOREST DE SEL

SEL staat voor 'service d'entraide locale' . In het Nederlands gebruikt men de afkorting LETS (Local Exchange and trading system).

Een voorbeeld maakt duidelijk wat het kan inhouden: "Emma knipt mijn haar. Gewoon thuis in mijn keuken, terwijl we kletsen over LETS en ander ditjes en datjes. Ik laat Richard wel eens genieten van een heerlijke maaltijd. Ik kook voor hem een extra portie. Voor mij geen werk en voor hem een aangename afwisseling. Richard tuiniert graag. Hij helpt samen met Theo bij Marko de tuin aanleggen. Marko helpt dan weer de fiets van Emma herstellen. Voor elke dienst die je levert, krijg je punten. Elke dienst die je krijgt kost je punten, dat is SEL of LETS".

Forest de sel bestaat sinds 2014 en de groep komt regelmatig samen in Ten Weyngaert of elders.

Heb je interesse of wil je meer informatie?: www.forestdesel.be   info@forestdesel  

02/539.28.67. (mathilde) , 0486/65.78.57. (Johanna) 

 

 

LA VIVRIERE

Hoe werkt het?

Consumenten (uit de stad) bestellen via een website voeding bij boeren in de buurt van de stad. Zij komen die leveren op regelmatige tijdstippen in een centrum, café of leegstaand pand.De consumenten komen op die manier direct in contact met de landbouwers. De afstand tussen de boerderij en de consument is minimaal, de producten zijn diervriendelijk en zo biologisch mogelijk. Er worden alleen groenten en fruit van het seizoen geleverd.

Meer informatie: https://www.la-vivriere.be

Ook in Vorst zijn een aantal mensen met dit initiatief begonnen. Ten Weyngaert wil hen hierin graag ondersteunen.

Inlichtingen over het initiatief in Vorst: Aurélie Labarge  0487 42 36 62, info@poids-gourmand.be,  www.poiDs-gourmand.be

Fotogalerij: 
la ruche qui dit oui
groentenpaketten van den diepen boomgaerd
repaircafé